~ JANGAN LUPA MENGUCAPKAN SELAWAT DAN SALAM KE ATAS JUNJUNGAN BAGINDA RASULLULLAH S.A.W. DAN KELUARGA BAGINDA SEMASA MEMASUKI BLOG INI :-)~

Rabu, 27 Ogos 2014

Sekiranya aku pergi dulu

Assalamualaikum wbt kawan-kawan tersayang

apa khabar?

aku harap kalian semuanya sihat walafiat dan dilimpahkan rezeki yang melimpah ruah

dah bersawang blog aku ni, aku dah lama tak post dalam blog ni, bukan sebab malas, tapi sebab aku tak tahu nak tulis apa.

Nak cerita pasal anak, takut orang muak dan bosan, nak cerita pasal agama, dah lama sangat aku tak hadiri kuliah agama secara live sejak aku resign daripada ofis lama, so aku dah tak ada input atau info yang baru yang boleh share.

Nak cerita pasal politik aku tak reti,nak cerita pasal sukan, lagi bukan bidang aku, nak cerita pasal artis, aku tak kenal sangat artis ni.

tiba-tiba satu ilham datang. Maka boleh tak hari ni aku nak cerita tentang kasih sayang?

aku sedar, sejak dua 3 menjak ni, aku banyak belajar sesuatu yang sangat penting daripada pengalaman orang lain, melibatkan tentang aspek kasih sayang, terutamanya daripada tragedi MH370 dan MH17.

sesuatu yang berbentuk kenangan seperti SMS terakhir, whatssapp terakhir, merujuk kepada kata-kata terakhir daripada orang tersayang yang telah pergi takkan kembali, akan menjadi sesuatu yang sangat istimewa dan bermakna, akan menjadi satu memori dan tinggalan sejarah kepada yang masih hidup / atau ditinggalkan.

tiba-tiba, aku terfikir sesuatu. datangnya idea untuk aku buat sesuatu kepada Tok Ketua. Aku beli t-shirt ni secara online dan aku alamatkan ke pejabat tok ketua. Ni hasil gambar daripada Tok Ketua setelah dia menerima parsel daripada aku.ni gambar asal daripada FBmungkin t-shirt adalah sesuatu yang biasa kepada sesetengah orang. sebenarnya pada aku pun biasa je pun. ini bukan kali pertama aku hadiahkan t-shirt pada Tok Ketua, cuma yang agak berbeza kali ini tulisan yang tertera di t-shirt itu yang membuatkan tshirt itu menjadi sangat istimewa kepada si pemakai

pada aku, dalam usia perkahwinan aku yang kian menginjak ini, hadiah itu bukanlah penting, tapi cara penyampaian penghargaan itu yang lebih penting.

pada aku lagi, usaha begini perlu untuk harmonikan lagi rumah tangga aku. Aku dah tak ada masa macam dulu nak dating berdua dengan Tok Ketua, tengok wayang dan lain-lain sebab anak-anak aku takkan nak tinggal pula dan takkan pula nak bawak usung tengok wayang.

mungkinlah, sekiranya aku yang pergi dulu, aku harap pemberian ni akan menjadi kenangan satu manis yang sangat bermakna kepada Tok Ketua. Kerana, aku tak ada kata-kata terakhir yang romantik untuk dipersembahkan sebab aku tak pandai nak menyusun ayat.