~ JANGAN LUPA MENGUCAPKAN SELAWAT DAN SALAM KE ATAS JUNJUNGAN BAGINDA RASULLULLAH S.A.W. DAN KELUARGA BAGINDA SEMASA MEMASUKI BLOG INI :-)~

Selasa, 10 April 2012

Kantoi


SUE tidak pernah ambil kisah mengenai satu kotak hitam misteri milik suaminya yang 
tersorok di bawah katil mereka. Sudah 20 tahun kotak hitam itu disitu satu hari 
ketika membersihkan bilik, Sue tidak dapat menahan perasaan ingin tahu isi kandungan
kotak hitam itu . Sue terperanjat dan hairan apabila dalam kotak hitam itu ada tiga biji 
telur ayam dan wang tunai RM 3000. Dia cuba menyelesaikan misteri itu dengan 
bertanya kepada suaminya

"Kenapa abang letak 3 biji telur ayam di bawah katil kita? " 

Suaminya terperanjat beruk tetapi masih mampu menjawab
" sayang , setiap kali abang curang kepada mu, abang letak satu telur ayam sebagai 
tanda penyesalan " .

Sue terdiam tetapi mampu mengawal kemarahannya kerana tiga kes curang dalam tempoh 20 tahun mereka bersama masih boleh dimaafkannya. Kemudian sue bertanya
lagi :
" Tapi abang kenapa ada duit RM 3000 ? "

Dengan suara terketar-ketar suaminya menjawab,
"Setiap kali telur itu cukup sedozen abang jual dan duit abang letak dekat situ ". 

p/s : walaupun banyak kali dah baca cerita ni, aku tetap tersenyum :-)

7 ulasan:

RULZA berkata...

rupanya bukan 3 kali...dan berdozen dozen...hihi..:)

cheqna berkata...

hahahaha
sabo jela
salam singgah =)

Wanita Bertudung Hijau berkata...

rulza : hahahhaa, itulah smp dah terkumpul 3K :-)

chena : singgahlah selalu ya :-)

ank_ayah berkata...

Hahaha xD adoii

Wanita Bertudung Hijau berkata...

ank_ayah : ahakssssss hehehe :-)

Egg Head berkata...

bgs la suami dia...dr telur tu busuk bgs jual kan.......

Wanita Bertudung Hijau berkata...

Egg Head : hahahhahaa, maksudnya kat sini, telur tu tak sempat nak busuk la ek, dia curang dan tambah koleksi telur, hahahhaaa