~ JANGAN LUPA MENGUCAPKAN SELAWAT DAN SALAM KE ATAS JUNJUNGAN BAGINDA RASULLULLAH S.A.W. DAN KELUARGA BAGINDA SEMASA MEMASUKI BLOG INI :-)~

Selasa, 12 Jun 2012

Si Bedul Yang Lurus Bendul - sekadar hiburan - AMARAN - ada unsur 18SX

Sebelum korang baca, lawak ni benar-benar ada unsur 18SX. maafkan aku, sekadar hiburan, aku dapat daripada email.

Pak Mat seorang duda kematian isteri, ada anak nama Bedul yang lurus bendul. Tahap maksima kebendulannya. Pak Mat susah hati mengenangkan jika dia mati esok siapa nak tengok-tengokkan si Bedul.

Keputusan diambil untuk mengahwinkan si Bedul dengan seorang 'andalusia' bernama Minah.

"Bedul, bapak nak kawinkan kau dengan Minah. Setuju tak?"

"Ikut suka bapak lah. Saya mengikut saja," kata Bedul selamba walaupun dia tak tahu apa itu kahwin.

Dipendekkan cerita maka berkahwinlah Bedul dengan Minah.

Pak Mat pening memikirkan macam mana nak ajar Bedul apa-apa yang perlu dibuat bila tidur dengan Minah sebab si Bedul, lurus bendul.

Pada malam pertama sebelum masuk bilik, Pak Mat bisik ke telinga Bedul.

"Bedul, sebelum tidur kau buka baju Minah."

"Baik, pak."

Keesokan pagi masa bersarapan Pak Mat tengok muka Minah masam mencuka lalu sambil berbisik dia bertanya Bedul, "kau dah buat macam mana yang bapak ajar?"

"Sudah, pak. Saya buka baju dia."

"Lepas tu kau buat apa?"

"Saya tidur."

Pak Mat garu kepala.

"Malam ni lepas kau buka baju Minah, kau selak kain kau ya."

"Baik, pak."

Malam berlalu. Keesokan pagi, masa sarapan Pak Mat tengok Minah masam mencuka.

"Kau buat apa yang bapak ajar malam tadi Dol?"

"Dah, pak."

"Kau buat macam mana?"

"Lepas buka baju Minah saya selak kain saya."

"Lepas tu?"

"Lepas tu saya tidur."

Pak Mat merungut-rungut kerana kebendulan melampau si Bedul.

"Bedul, malam ini lepas kau buka baju Minah dan selak kain engkau, kau masukkan anu engkau dalam anu Minah tau."

"Baik, pak."

Besok paginya Minah tak keluar sarapan sebagaimana biasa. Pak Mat tersenyum memikirkan tentang keberkesanan ajarannya kepada Bedul. Tiba-tiba dia nampak Minah dengan wajah yang lagi masam dari semalam. Sambil berjalan dihentak kakinya kuat-kuat.

Pak Mat pandang Bedul.

"Kau dah buat macam bapa ajar malam tadi Dol?"

"Dah, pak."

"Kau buat macam mana?"

"Saya buka baju Minah, saya selak kain saya dan masukkan anu saya ke dalam anu Minah."

"Bagus. Lepas tu?"

"Lepas tu saya tidur."

Pak Mat betul-betul bengang dengan si Bedul. Takkan yang itu pun dia nak ajar jugak. Lebih baik dia sahaja yang kahwin dengan Minah. Seharian dia mundar-mandir mencari idea. Last- last idea pun datang dan dia pun bisikkan ke telinga Bedul.

"Bedul, bapak nak tolong engkau, tapi bapak tak boleh sebilik dengan engkau. Bapak kat luar pintu saja. Macam ni. Lepas kau buka baju Minah, kau selak kain engkau dan lepas kau masukkan anu engkau dalam anu Minah kau tunggu bapak bunyikan botol. Bunyi pertama kau sorong anu kau dan bunyi kedua kau tarik anu engkau. Begitulah seterusnya, faham?"

"Faham, pak. Janji bapak tolong Bedul ya."

Malam menjelang, Bedul sudah sedia menunggu bunyi botol.

Pak Mat berada di luar pintu, setelah pasti Bedul dah bersedia dia pun ”TOING” ketukan pertama. Bedul pun sorong, ”TOING” ketukan kedua Bedul pun tarik. Begitulah kerja Pak Mat. Dia terdengar rengekan dari Bedul dan Minah.

Dia berasa seronok kerana berjaya membuatkan Bedul bertindak sebagai seorang suami sejati. Last- last dia terdengar Bedul menjerit, "bapak, boleh lajukan ketuk botol tu tak? Apasal lembab sangat?"

Pak Mat : #$%^*&)(*_)+++

4 ulasan:

kakcik berkata...

Bedulllll.... bedullll....

Afasz berkata...

hahahahahahaha...lawak la bedul ni.....

Afasz berkata...

salam singgah & follow sini

dr

afasz.blogspot.com :)

Wanita Bertudung Hijau berkata...

kakcik : hehehehee

afasz : baik, sy akan follow :-)